Een honderdjarige volkstuin in Goes

Op 30 november 1918 besloten vijf Prominente Goesenaren samen een volkstuinvereniging op te richten met de naam: Vereeniging tot Stichting en Bevordering van Volkstuintjes. In de eerste jaren van ons bestaan werd volkstuingrond door het armbestuur uitgegeven, steeds voor de periode van een jaar. Daarom heeft de vereniging tot na de tweede Wereldoorlog een zwervend bestaan geleid in en rondom Goes. Maar in 1957 werd een puntje van de Wilhelminapolder gepacht, en daar boeren we nog steeds met veel genoegen.

Een eeuwfeest, dat is niet niks! Op donderdag 5 april openden we het jubileumjaar, in aanwezigheid van Burgemeester H. Klitsie en erelid Ad van Liere.

https://www.facebook.com/goestig/videos/1916077581760164/

Op 7 juli hielden we een open dag.

Ter gelegenheid van ons jubileum is een zaaikalender verschenen. De onderste helft is gevuld met nuttige adviezen voor het kweken van fruit en groenten (geheel in lijn met de doelstelling van de vereniging) Maar daarnaast is de kalender gevuld met mooie foto’s, tekeningen, gedichten, recepten en onze rijke geschiedenis: Stukken uit het gemeentearchief en de krantenbank. Deze kalender is te verkrijgen voor 15 euro, door een mailtje te sturen aan info@vbiv.nl

Leave Your Reply

Your email address will not be published.

*